Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

2310 69 90 50

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτόκολλα Θεραπευτικής Άσκησης στην καρδιακή ανεπάρκεια.

Η χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια (λογω συστολικής ή διαστολικής δυσλειτουργίας ή συνδυασμός των δύο) χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση συμπτωμάτων δύσπνοιας και κόπωσης σε ασθενείς με μειωμένο κλάσμα εξώθησης. Η νόσος αυτή αποτελεί την πιο κοινή διάγνωση σε ηλικιωμένους Αμερικανούς.Περίπου 825.000 νέες περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας εμφανίζονται ετησίως κ η συχνότητα αφορα περίπου 6 εκατομμύρια ασθενείς το 2010 στην Ηνωμένες Πολιτειες Το 25% των ασθενών αυτών, επανεισάγονται εντός 30 ημερών στο νοσοκομείο και το 66% εντός ενός έτους από την πρώτη εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.
Η συστηματική σωματική άσκηση αναγνωρίζεται ευρέως ως πολύτιμη συμβολή στη θεραπευτική προσέγγιση περίθαλψης των ασθενών με σταθερή χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και συνιστάται από τo Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας (ACC) και την Αμερικάνικη Ένωση Καρδιολογίας (AHΑ).
Τα οφέλη της άσκησης σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο κλάσμα εξώθησης περιλαμβάνουν βελτιωμένη κλινική έκβαση (π.χ., νοσοκομειακή νοσηλεία) και ποιότητα ζωής . Η συστηματική άσκηση, επίσης, βελτιώνει την ικανότητα για σωματική άσκηση και απόδοση (όπως αυτή καταγράφεται με τη βελτίωση, κατά 10% – 30%, της μεγίστης πρόσληψης οξύγόνου, VO2peak), την αιμοδυναμική λειτουργία, τη λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος, τη λειτουργία των περιφερικών αγγείων και τη λειτουργία των σκελετικών μυών στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.

Κατεβάστε και ενημερωθείτε ΚΕΣΥ – ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

Αν έχετε απορίες – ερωτήσεις ή θέλετε να ενταχθείτε σε κάποιο απο τα εξατομικευμένα προγράμματα του Φυσικοθεραπευτηρίου “Kinesiotherapy” που προσαρμόζονται συνεχώς στις δικές σας ανάγκες, επικοινωνήστε μαζί μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ