Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

2310 69 90 50

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φυσικοθεραπεία στην Φύση

 

 

Η «Φυσικοθεραπεία στη Φύση» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα αποκατάστασης που απευθύνεται σε ανθρώπους που παρουσιάζουν δυσκολία στην βάδιση και την ισορροπία.

Απευθύνεται σε ασθενείς που χρειάζονται καρδιοαναπνευστική αποκατάσταση                    (Καρδιοχειρουργημένους, Ογκολογικά περιστατικά, Σπάνιες Παθήσεις), σε Νευρολογικούς ασθενείς (Σκλήρυνση κατά πλάκας, Guillen Barret, Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια) και σε όσους νοσηλεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και είναι στο στάδιο της τελικής Αποκατάστασης.

Τέλος απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν την κίνηση, τον συντονισμό και την συνέργια στο σώμα τους και ψάχνουν έναν εναλλακτικό τρόπο θεραπείας.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε εξωτερικό χώρο (βουνό, πάρκο, παραλία) ο οποίος επιλέγεται σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της ομάδας και την ικανότητα του λιγότερου ικανού μέλους της.

Προσαρμόζεται στις ανάγκες όλης της ομάδας άλλα και του καθενός ξεχωριστά αφού ο κάθε συμμετέχοντας έχει τον δικό του συνοδό – φυσικοθεραπευτή και βρίσκεται κάτω από αυστηρή επίβλεψη και  τακτικές μετρήσεις (επίπεδου οξυγόνου, αρτηριακής πίεσης και καρδιακών παλμών).

Η ασφάλειά σας είναι το πρωταρχικό μας μέλημα.

Η “Φυσικοθεραπεία στη Φύση” παρουσιάστηκε στο 17ο Ετήσιο Συνέδριο Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης που διοργανώθηκε απο το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης την 5-6 Οκτωβρίου 2018 με θέμα “Αποκατάσταση ασθενούς με Νόσο Πάρκινσον Τρέχουσες προοπτικές και μελλοντικές προκλήσεις”.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ