Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Clinical Pilates

Μετά την φυσικοθεραπεία και πριν την επιστροφή στο γυμναστήριο!

Στόχος μας είναι να παρέμβουμε στον φαύλο κύκλο «δεν θα γίνω ποτέ καλά», «θα πονάω μια ζωή», « θα μάθω να ζω με τον πόνο» που έχει ως αποτέλεσμα την απογοήτευση και το ψυχολογικό stress!

Η επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα ή στο χόμπι μας δεν γίνεται αυτόματα με την ολοκλήρωση της φυσικοθεραπείας.

Η μέθοδος Clinical Pilates εστιάζει σε άτομα που χρειάζονται μία εξειδικευμένη προσέγγιση στη συνολική τους θεραπευτική αντιμετώπιση.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει τη σημαντική συνεισφορά των εν τω βάθει μυών του κορμού στη σταθεροποίηση και αποκατάσταση ατόμων με χρόνιο πόνο στη μέση, αυχενική συνδρομή, πόνους στα ισχία ή στην περιοχή της πλάτης.

Η μέθοδος Clinical Pilates επικεντρώνεται στην επανεκπαίδευση των σταθεροποιητών του κορμού (εν τω βάθει κοιλιακοί και ραχιαίοι), παράλληλα με τη βελτίωση συνολικά της στάσης του σώματος, της δύναμης και της ευλυγισίας. Έτσι, επιτυγχάνεται σταδιακά ολοκλήρωση του προγράμματος αποκατάστασης του ασθενούς και η επαναφορά του στην καθημερινότητα.

Εξειδικευμενοί φυσικοθεραπευτές, σε αποκλειστικά ατομικές συνεδρίες,σας καθοδηγούν και προσαρμόζουν συνεχώς το πρόγραμμα.  Προηγείται Φυσικοθεραπευτική Αξιολόγηση, καταγραφή ιστορικού και επικοινωνία με τον θεράπων ιατρό.

Είναι η ιδανική μορφή άσκησης για ανθρώπους που επιστρέφουν στην καθημερινότητα μετά απο εγκυμοσύνη, χειρουργείο, τροχαίο ατύχημα ή απλά θέλουν να υιοθετήσουν ένα καλύτερο τρόπο ζωής.

Μην ξεχνάτε ότι… « Η Άσκηση μπορεί να αντικαταστήσει πολλά φάρμακα όμως  τα φάρμακα δεν μπορούν ΠΟΤΕ  να αντικαταστήσουν την άσκηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments