Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

2310 69 90 50

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Osteoporosis Exercise: Ασκήσεις για την Οστεοπόρωση με το βάρος του σώματος και αντιστάσεις.

Τα προγράμματα ασκήσεων που χρησιμοποιούν το σωματικό βάρος και αντιστάσεις (βαράκια) έχουν πολλά οφέλη και βοηθούν στην αντοχή των οστών.

Η ενδυνάμωση των κάτω άκρων σημαίνει ότι τα πόδια (που υποστηρίζουν το βάρος του σώματός) γίνονται πιο δυνατά και σταθερά, βελτιώνοντας την ισορροπία μας.

Το περπάτημα, μόλις 3 έως 5 χιλιόμετρα την εβδομάδα, μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της υγείας των οστών.  Για τη γενική υγεία, οι ειδικοί συνιστούν να ασκούμαστε συνολικά 30 λεπτά κάθε μέρα, 5 έως 7 ημέρες την εβδομάδα, 45 λεπτά έως μία ώρα είναι ακόμη καλύτερα.

Η αντίσταση (βάρος) βοηθά στην ενίσχυση των μυών, στη δημιουργία ισχυρών οστών και ενδέχεται να μειωθεί ο κίνδυνος καταγμάτων.

Τα αθλήματα, όπως το ποδήλατο και το κολύμπι, είναι ιδανικά για την καρδιά και τους πνεύμονες, όμως δεν είναι ασκήσεις  για την οστεοπόρωση, γιατί πραγματοπιούνται σε συνθήκες χωρίς βαρύτητα.

Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε και ενημερωθείτε από το exercise-weight-bearing for osteoporosis του  Sanford Health

Αν έχετε απορίες, ερωτήσεις ή θέλετε να ενταχθείτε σε κάποιο απο τα εξατομικευμένα προγράμματα του Φυσικοθεραπευτηρίου “Kinesiotherapy” που προσαρμόζονται συνεχώς στις δικές σας ανάγκες, όπως την “Θεραπευτική Άσκηση” ή “Την Φυσικοθεραπεία στη Φύση”επικοινωνήστε μαζί μας.

Γκέλσης Ιωάννης – Φυσικοθεραπευτής – Kinesiotherapy – Ωραιόκαστρο  – Θεσσαλονίκη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ