Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

2310 69 90 50

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nordic Walking Rehabilitation

Για 5ή συνεχόμενη χρονιά το μοναδικό Nordic Walking Rehabilitation by Kinesiotherapy σε επιλεγμένους ασθενείς μας!

Οι φοιτητές που ολοκληρώνουν την πρακτική τους άσκηση στο Φυσικοθεραπευτήριο μας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν εναλλακτικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο θεραπείας!

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις για τον ηλικιωμένο πληθυσμό είναι η δημιουργία κατάλληλων προγραμμάτων άσκησης και αποκατάστασης διότι η φυσική δραστηριότητα, ακόμα και με μικρή ένταση, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και να μειώσει το ποσοστό αναπηρίας στους ηλικιωμένους (WHO, 1997)

Oι άνθρωποι της 3ης Ηλικίας τίνουν έντονα προς μία καθιστική ζωή. Αυτό προκαλείται από τον συνδυασμό σωματικών βλαβών (π.χ προβλήματα στην βάδιση, πόνο), γνωστικών δυσλειτουργιών (π.χ. κατάθλιψη, απάθεια, άνοια) και κόπωσης. Αυτή η έλλειψη επαρκούς κινητικότητας είναι επιβλαβής για τους ασθενείς με PD.

Σύμφωνα με την American Heart Association (AHS) υπογραμμίζεται πως ο καθιστικός τρόπος ζωής είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου που μπορεί να αποφευχθεί και πως υπάρχει μία αντιστρόφως ανάλογη γραμμική σχέση μεταξύ όγκου φυσικής δραστηριότητας και θνησιμότητας. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει άνθιση στις έρευνες σχετικά με τα οφέλη του Nordic Walking σε ασθένειες που σχετίζονται με την Τρίτη ηλικία. Το 2016 ο Skorkowska-Telichowska και οι συνεργάτες του έλεγξαν δημοσιεύσεις σε ασθενείς με: ισχαιμική καρδιακή πάθηση, καρδιακή ανακοπή, υπέρταση, περιφερική αποφρακτική ασθένεια, μεταβολικό σύνδρομο, διαβήτης τύπου 2, πνευμονική αποφρακτική ασθένεια, ορθοπεδικές διαταραχές, εγκεφαλικό, καρκίνος κλπ.Από αυτή την ανασκόπηση φάνηκε πως, το NW είτε μόνο του είτε ως συμπλήρωμα μέσα στην αποκατάσταση μετά από σύνδρομο στεφανιαίας νόσου, είναι μία ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδος για την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας των ασθενών, αλλά και μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για ασθενείς που υπέφεραν από καρδιακή προσβολή. Επίσης το ΝW φάνηκε να μειώνει σημαντικά τόσο την συστολική όσο και την διαστολική αρτηριακή πίεση, και την καρδιακή συχνότητα ηρεμίας. Σε αυτό το κομμάτι οι έρευνες έδειξαν ότι το ΝW θα πρέπει να προτείνεται ως μη φαρμακευτική θεραπεία σε ήπια ως μέτρια αρτηριακή πίεση. Επιπροσθέτως με την φαρμακευτική αγωγή, το ΝW θα μπορούσε να χρησιμεύει ως μία μη φαρμακευτική θεραπεία της δυσλιπιδαιμίας στους ηλικιωμένους αλλά και ότι το ΝW θα πρέπει να θεωρείτε σοβαρά ως το κύριο πρόγραμμα αποκατάστασης για ασθενής με περιφερική αρτηριακή ασθένεια στο στάδιο της διαλείπουσας χωλότητας για την βελτίωση της καρδιοαγγειακής κατάστασης.

Η Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου είναι ένα ακόμα συχνό ορθοπεδικό πρόβλημα στα άτομα μεγάλης ηλικίας. Η πρώτη έρευνα που εξετάστηκε ενθαρρύνει την χρήση του NW μέσα σε ένα γενικό πρόγραμμα αποκατάστασης μετά από χειρουργείο ισχίου. Η διατήρηση μιας καλής κατάστασης του μυοσκελετικού συστήματος είναι σημαντική στην βελτίωση του QoL σε μεγαλύτερους ηλικιακά ασθενείς και το NW εμφανίστηκε ως το πιο συχνά επιλεγμένο πρόγραμμα αποκατάστασης.

Γενικότερα το NW προσφέρει μία εύκολη, ασφαλή, αποτελεσματική, απολαυστική και φθηνή μέθοδος που μπορεί να προστεθεί στις φυσικές δραστηριότητες ηλικιωμένων.

https://youtube.com/shorts/kM2K5ruYYxA?feature=share

.#Kinesiotherapy#StrongerThanIWas#UseItAndImproveIt

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ